Leginstructies voor Par-ky fineerparket

In elkaar klikken van de panelen.

Het samenvoegen zonder lijm van de Par-ky panelen kan op 2 manieren gebeuren:
1.       In elkaar wentelen van tand in groef, of van groef over tand (enkel voor specifieke gevallen).
2.       Voor sommige gevallen (bijv. onder een deurlijst) kunnen de panelen vlak in elkaar geslagen worden.
Gebruik hiertoe altijd het Par-ky stootblok uit de plaatsingsset (fig. A). Andere stootblokken beschadigen vast en zeker de panelen. Gebruik korte klopjes voor de korte kant en van de ene zijde van de lange kant naar de andere zijde.

Voorbereiding

Breng de panelen 24 uur voor de plaatsing in de betreffende ruimte (kamertemperatuur ca. 20°C).
Controleer de ondergrond. Deze moet egaal, gelijkmatig, blijvend droog (max. 2,5 vochtigheid volgens de CM-methode) en dragend zijn.
Controleer de panelen op eventuele schade. Hou rekening met het feit dat hout een natuurproduct is en dat de geleverde materialen afwijkingen kunnen vertonen met het staal waarop u uw keuze hebt gemaakt.
De plaatsing gebeurt op kamertemperatuur (ca. 20°C) en met een relatieve vochtigheid tussen 44 en 65  Par-ky is niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en sauna's.

Algemeen

 

Breng deuren en lijsten op de gepaste hoogte.
Leg de dampdichte Par-ky-kwaliteitsondervloer (fig. B) met plastieken onderlaag (2 mm) op de ondergrond. Voorzie een afstand van 8 mm tussen de panelen en alle vaste elementen (wanden, deurstijlen, verwarmingsbuizen) met behulp van afstandshouders. Voorzie ook zwelvoegen tussen verschillende ruimtes en in ruimtes langer dan 12 m en breder dan 8 m.
Par-ky-plinten en -profielen zijn verkrijgbaar bij uw Par-ky-verdeler.
Leg de panelen in de richting van de langste muur en met lichtinval (visueel mooier).
Om een grote verscheidenheid te verkrijgen in de decors kunt u panelen uit verscheidene dozen mengelen alvorens ze te plaatsen.

Plaatsing

De laatste rij wordt met behulp van het trekijzer gewenteld (lange zijde) en met behulp van het stootblok (korte zijde) gestoten. Voorzie aan leidingen een dwarssamenvoeging.

Afwerking

De geplaatste vloer kan onmiddellijk betreden worden. Plaats de plinten die meteen ook de uitzettingsvoegen bedekken. Bevestig de plinten niet aan de vloer, maar aan de wand, zodat de vloer kan uitzetten.

Onderhoud

Normaal onderhoud gebeurt met een stofzuiger/stofwisser of, ingeval van hardnekkige vlekken met een licht vochtige doek met detergent of trichlorethyleen. Kuis de vloer wekelijks met een goed uitgewrongen vochtige doek met de Par-ky Cleaner (fig. C).

Voorzorgen

Par-ky -fineerparket is een houten vloer. Zoals elke houten vloer is Par-ky onderhevig aan kleine indrukken en krassen. Neem volgende voorzorgsmaatregelen om eventuele schade te voorkomen:
Plaats een goede deurmat aan elke ingang.
Voorzie stoel- en tafelpoten van zachte dopjes.
Leg een beschermingsmat onder stoelen met wieltjes.
Vermijd langdurige blootstelling aan water.
Hou er rekening mee dat de houtkleur onder invloed van zonlicht gaat verdiepen.
Zorg ervoor dat de relatieve vochtigheid in de ruimte schommelt tussen 45 en 65 en gebruik indien nodig een luchtbevochtiger.

Speciale leveringsvoorwaarden: bij aankopen vanaf 550,00 EUR leveren wij gratis in provincie Antwerpen.

 

Bij aankoop van een laminaat, vinyl of parketvloer wordt er automatisch een GRATIS WHITE FOAM ondervloer 2 mm meegeleverd . Opteert u echter voor een andere type ondervloer, dan wordt een korting van 0,5 € op de door u geselecteerde ondervloer op uw slotfaktuur verrekend.

 

PARKETDEPOT GOES INTERNATIONAL!!! We deliver all over the world! We already shipped to France, Germany, The Netherlands, United Kingdom, Libanon, Israël, Poland, Finland, Spain, Italy, etc. Ask for your shipping cost! Nobody can do it, like we do it! Do you know why? Because we make every floor, a better floor!!!Speciale aanbiedingen

Uitgelicht